m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Păscuțe cu telemea cu Sana de la Văcuțele Mugura

Ingrediente pentru blat

  • 400 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • sare după gust
  • 1 plic drojdie uscată – 7g
  • 250 ml lapte călduț

Ingrediente pentru umplutură

  • 600 g telemea Mugura
  • 4 ouă
  • sare si piper după gust
  • mărar verde
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri lapte (pentru uns)

Mod de preparare

1. Se frământă bine aluatul din toate ingredientele pentru blat și se lasă la dospit până își dublează volumul.
2. Într-un bol separat se amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
3. După ce aluatul a dospit, se porționează în biluțe potrivite ca mărime, pe care le așezăm într-o tavă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină sau hârtie de copt.
4. Biluțele de aluat se înțeapă din loc în loc cu furculița și deasupra se adaugă compoziția de telemea.
5. Cele două gălbenușuri se amestecă bine cu laptele și se unge aluatul de pască.
6. Se dă tava la cuptorul dinainte încălzit și se lasă să se coacă bine până se rumenește frumos, deasupra.

Category:

Date: