m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Înconjurată de dealurile verzi și senine din Boldești Scăieni, județul Prahova, într-o zonă fertilă și ferită de poluare, EcoFerm este una dintre cele mai moderne ferme din România, formată din: ferma agricolă, ferma de animale și fabrica de producție! Astfel, vei avea siguranța că primești un produs controlat 100%, începând cu hrana văcuțelor, până la produsul Mugura, pe care îl găsești în rafturile magazinelor.

Ecoferm – ferma zootehnică/ animală

De la primele 100 de văcuțe în 2008, am ajuns astăzi la un număr de 1.700 de văcuțe rasa Holstein, dintre care 750 adulte, care produc în medie 35 litri de lapte/ zi. Văcuțele sunt cazate în adăposturi de tip semi-deschis, care respectă condițiile moderne de bunăstare și creștere, prevăzute cu sisteme de cazare tip cușetă, cu saltele de odihnă confecționate dintr-o combinație de materiale speciale astfel încât să confere confortul optim. Mai mult, adăposturile sunt dotate cu sisteme de ventilație automatizate, care mențin în perioadele de variații termice extreme o temperatură placută și constantă. Fiecare văcuță are un pașaport propriu digitalizat, care stochează informații despre data de naștere, arborele genealogic din care face parte, lactații, naștere, astfel încât știm în fiecare moment în detaliu starea lor. Laptele este colectat în mod automat într-un tanc de stocare de 20.000 litri, care îl răcește și menține la temperatura de 4 grade C fiind ulterior pompat către fabrica de procesare printr-un sistem de conducte. Atât instalația de muls, cât și tancul de stocare și instalația de pompare sunt prevazute cu sisteme automatizate de igienizare.

Ecoferm - ferma agricolă/ vegetală

Hrana văcuțelor este asigurată 100% de ferma noastră vegetală, unde, pe o suprafață de peste 1.500 de hectare, însămânțăm terenurile cu: grâu, orz, porumb, lucernă și triticale (ceareale). Terenurile cultivate sunt fertilizate numai cu îngrășăminte naturale! Programul de alimentație se realizează după mai multe rețete furajere ajustate și optimizate cu ajutorul unui soft de optimizare a rețelelor, în funcție de categoria de vârstă și stadiu fiziologic, împreună cu specialiștii din cadrul fermei și partenerii din domeniu. O văcuță adultă are nevoie în medie de 50kg de hrană pe zi, ducând necesarul pentru un an la 15.000 tone de cereale și furaje.

Ecoferm – ferma de producție

Produsele fabricate din laptele colectat de la văcuțele noastre sunt cu Etichetă Curată. Asta înseamnă:

  • Fără Lapte Praf adăugat – la prepararea produselor Mugura se folosește doar lapte de la văcuțele din ferma proprie, fără a colecta de la alți producători și fără adaos de lapte praf.
  • Fără Amidon - Densitatea produselor noastre este obținută în mod natural din procesul de producție și nu folosim alte adaosuri cu rol de îngroșare.
  • Fără Arome sintetice / Fără potențiator de aromă - în produsele Mugura nu sunt folosite substanțe aromatizante. Ne bazăm pe aroma și gustul natural al produselor noastre.
  • Fără Proteine Vegetale - nu folosim adaos de proteine pentru a completa aminoacizii. Laptele colectat direct din ferma noastră conține exact aportul de proteine necesar fabricării produselor de cea mai înaltă calitate.
  • Fără Gelatină - consistentența produselor noastre este obținută doar din procesul de prelucrare al laptelui.

Garanția calității

Fiecare văcuță este monitorizată permanent printr-un sistem integrat, primind continuu informații despre conținutul și calitatea laptelui oferit. Garanția calității este asigurată prin faptul că zilnic prelevăm probe de materie primă și produse finite pe care le analizăm în laboratorul propriu, oferind consumatorilor promisiunea că produsele Mugura sunt de bună calitate, proaspete și gustoase.